Autobanden voor elk seizoen
Wanneer heb je winterbanden in plaats van zomerbanden nodig? Of is een 4-seizoenenband(All Season band) goed genoeg voor jouw auto en de manier waarop je hem gebruikt? AA-Autoservice heeft alle soorten banden, in verschillende prijsklassen en kwaliteiten. Ook voor jouw auto zit de optimale keuze ertussen.

Zomerbanden
Bij warmer weer (>7 graden) rijdt je het veiligst op zomerbanden. Zomerbanden hebben minder inkepingen (ook wel lamellen) in het profiel, waardoor de band hader blijft. Dit zorgt bij warmer weer voor een kortere remweg.

Winterbanden
Winterbanden hebben een profiel met meer dwars en zigzag geplaatste lamellen, die bij koud weer de beste grip en slijtvastheid bieden. Het rubber blijft bij temperaturen onder nul namelijk flexibel.

All Season banden
Ben je niet afhankelijk van je auto en ga je niet op wintersport? Dan bieden All Season banden een uitkomst. All Season banden passen zich aan de temperatuur en de omstandigheden van het wegoppervlak aan. Bij extremere weersomstandigheden (zowel zomers als winters) zijn deze banden echter niet optimaal en is het aan te raden om voor zomer- of winterbanden te kiezen.